Tuesday, March 27, 2012

Dieta japoneză



Japonezii sunt bine cunoscuti pentru a avea unele dintre cele mai lungi rate de viaţă din lume. Dar ceea ce este mai puţin cunoscut este faptul că In Japonia, femeile au cele mai mici rate de obezitate (numai 2,9%) fata de culturile moderne.

Dieta de bază

Accentul este pus în special pe portii mici de alimente proaspete de sezon. Cei care urmeaza dieta sunt sfătuiţi să manance mancare de calitate şi sa mestece incet ,astfel încât să se aprecieze aromele alimentare pentru a ajunge la un sentiment de satisfacţie şi cu mai puţină hrană.

În plus, o mare parte din accent este pus pe prezentarea frumoasă şi atrăgătoare pentru ochi a alimentelor.

Lactatele şi de pâinea nu fac parte din dieta şi, atunci când carnea de vită şi de pui sunt incluse în mesele acestora sunt privite mai mult ca condimente, decât felul principal de la masă. Fructe proaspete sunt de preferat la desert, cu toate acestea, dacă un desert este bogat este mâncat în cantităţi foarte mici.

În Japonia, micul dejun este considerată cea mai importantă masă a zilei şi este deseori cea mai mare. Consta din supă, orez, ouă sau peşte, legume, fructe şi ceai verde.


Mancaruri recomandate

Exista şapte piloni ai dietei japoneze care sunt bazele acestui plan:

Peşte, cum ar fi somon si macrou.
Legume,
Orez (de preferat brun).
Soia (tofu, miso, sos de soia,).
Taitei (soba, udon, ramen, somen).
Fructe
Ceai verde, de preferinţă.



Exemplu de plan de dieta


Mic dejun
Miso Ciorba(1 cană de orez alb,1 ou)
Ceai verde

Prânz
Peşte
Orez
Verdeturi asiatice
Ceai verde

Gustare
Mar

Cină
Pui
Orez
Supă Miso
Legume cu tofu

Gustare
Mandarină


Recomandări:

Japonezii au o mulţime de activităţi fizice prin acţiuni simple, cum ar fi mersul pe jos,urcarea scărilor şi utilizarea bicicletei , decât transportul motorizat.

Pro

Nu sunt numarate caloriile.
Încurajează pregatirea proaspata a mancarii..
Oferă instrucţiuni clare privind modul de preparare a alimentelor japoneză, care sunt bazele de dieta.
Încurajează un mic dejun echilibrat în fiecare zi, care va reduce riscul de a manca necontrolat mai târziu, sau a doua zi.
Bună pentru cei care vreau să experimenteze diferite arome şi bucătării.

Contra

Foarte restrictiva. Unii pot fi intimidati de perspectiva unei astfel de schimbare dramatică în dietă , comparativ cu o dieta de vest.
Poate fi dificil de a obţine toate ingredientele.

Concluzii

Aceasta este o abordare echilibrată şi sănătoasă pentru a manca orez brun în special dacă este selectat ca cea mai mare sursă de glucide complexe în alimentaţie şi porţiuni de legume şi fructe sunt incluse în dieta de zi cu zi.

Cu toate acestea, este important să fiti conştienţi de faptul că nu există nici o magie japoneză la produsele alimentare şi dacă sunt vreti sa aveti succes, va fi necesar să se acorde atenţie portilor şi limita calorica a alimentelor.


No comments:

Post a Comment